Актуальні гендерні питання вивчають студенти ДДУВС!

Новини університету

Основи теорії гендеру обговорили студенти 1 курсу юридичного факультету разом із запрошеним практиком. Так, сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося заняття за участі керівниці громадської організації «Гендерний клуб Дніпро», CEO/Founder Campus Creative Club Анни Мягких.

Зустріч проходила у рамках заняття з основ теорії гендеру. Організувала бесіду доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ольга Ядловська за підтримки помічниці ректора ДДУВС із гендерних питань Ірини Грицай.

У рамках заняття Анна Мягких торкнулася широкого спектру гендерних питань та особливостей реагування на них як суспільства, так і органів влади.

Студенти спільно з експерткою розглянули принципи гендерної паритетності, дискримінації та трудової сегрегації тощо.

Так, спікерка презентувала діяльність гендерних громадських організацій, які діють у Дніпрі та загалом в Україні. Анна Мягких розповіла про можливості надання юридичного супроводу та допомоги жертвами насильства, переселенцям, а також жінкам, які опинилися у складній життєвій ситуації, та дітям, які потребують інклюзивної освіти.

Як зазначає Ольга Ядловська, студенти проявили значну зацікавленість гендерною тематикою та в подальшому планують долучитися до тренінгів та занять, які проводяться представниками Гендерного клубу Дніпро.

 

 


519