Курсанти ДДУВС набувають міжнародний досвід

Новини університету

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у міжнародних тренінгах для курсантів поліції від Норвезького поліцейського коледжу (Осло, Норвегія). Детальніше про це – у нашому матеріалі.

Курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань Олег Заяць разом із курсантами поліцейських академій Нідерландів, Німеччини, Англії, Румунії та Ісландії долучився до Міжнародного тренінгу з основ та методів підтримки ментального здоров’я поліцейських «Mental Нealth».

Навчання проводилося у дистанційному форматі у формі дискусій щодо методів збереження ментального здоров’я поліцейських у тій чи іншій країні. Від співпраці з європейськими колегами представник нашого університету отримав великий досвід щодо психологічного здоров’я суспільства в цілому та окремого індивідуума, вивчив нові підходи для вирішення складних питань, поділився особистим досвідом розв’язання конкретних проблем під час навчання у ДДУВС з новими товаришами.

Олег зазначив, що під час проходження цього тренінгу йому значною мірою допомогло знання англійської мови. Крім того, курсант Заяць готовий поділитися отриманим досвідом та своїми враженнями з іншими курсантами, зокрема, розповісти про важливість вивчення англійської мови як інструменту налагодження зв’язків з іноземними колегами та обміну знань для оперативного впровадження найкращих світових практик в діяльність Національної поліції України.

У Міжнародному тренінгу з розслідування злочинів на ґрунті ненависті «Hate Crime» взяли участь курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування: Марія Пяничук, Марія Носенко, Ілля Гречишкін та Ганна Буряк.

До тренінгу готувалися заздалегідь. Курсанти відвідували додаткові заняття з англійської мови на просунутому рівні, які спеціально для них влаштували співробітники відділення міжнародних зв’язків ДДУВС. Заняття проводила перекладачка Юлія Галенко, яка також виступила координатором проекту. Тренінг курсантам дуже сподобався, оскільки вони мали змогу спілкуватися з носіями англійської мови. Завдяки цьому вони підвищили свій рівень володіння іноземною мовою, познайомилися з особливостями роботи поліцейських у різних країнах світу під час презентацій, які підготували учасники з поліцейських академій Польщі, Німеччини, Нідерландів, Румунії, Великобританії, Косово, Фінляндії, Ірландії та Норвегії.

politihogskolen.padlet.org

Крім того, за результатами лекцій та обговорень тематичних питань інтернаціональні команди майбутніх поліцейських представили свої проекти щодо законодавчих аспектів та методів розслідування злочинів, скоєних через ненависть.

hatecrimesblogofthereindeerteam.wordpress.com

teamelkhatecrime.wordpress.com

hatecrime920138362.wordpress.com

Після завершення тренінгу кожний учасник отримав сертифікат із зазначенням знань та компетенцій, отриманих у результаті навчання. Приємним сюрпризом стали посилки з Норвегії, які містили сувенірну продукцію та місцевий шоколад. Крім того, організаторка цього масштабного заходу Сюзанна Банцель влаштувала вечір знайомств серед курсантів поліцейських навчальних закладів різних країн світу з куштуванням піци, що додало приємних вражень учасникам та створило дружню атмосферу навіть на відстані.

Курсанти ДДУВС, які пройшли зазначені навчальні курси, радять всім активним та вмотивованим здобувачам вищої освіти не боятися труднощів і обов’язково долучатися до міжнародних освітніх ініціатив навчальних закладів інших країн.

Координатор курсу від міжнародного офісу Норвезького поліцейського університетського коледжу Сюзанна Луїза Бансель відмітила активність наших курсантів та їх підготовку, підкреслила, що організаторам сподобалося, що представники ДДУВС, єдині від України, були на цих курсах.

 

 


754