Розширюємо фахові компетентності з міжкультурних комунікацій та регіоналістики

Новини та оголошення кафедри міжнародних відносин, Новини університету

У межах реалізації завдань освітньої програми «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» кафедрою міжнародних відносин факультету соціально-психологічної освіти та управління ДДУВС у рамках навчальної дисципліни «Основи дипломатичної та консульської служби» було організовано візит студентів до Почесного консульства Болгарії в м. Запоріжжі.

Зі здобувачами вищої освіти спілкувалися Почесний консул Республіки Болгарія Сергій Желєв та інші працівники установи.

Під час зустрічі Почесний консул розповів студентам про особливості функціонування дипломатичної та консульської служби Болгарії, практичну діяльність болгарського почесного консульства в Запоріжжі, проведені спільні україно-болгарські культурні проекти.

Також студенти ознайомилися з процедурою забезпечення консульського захисту прав та інтересів наших громадян за кордоном. Вони пересвідчилися, що консульська робота надзвичайно важлива та цікава.

Завідувачка кафедри міжнародних відносин Ірина Алєксєєнко та доцентка Тетяна Сергієнко обговорили з паном консулом перспективи подальшої співпраці між кафедрою міжнародних відносин та почесним консульством, а саме проходження здобувачами вищої освіти на базі консульства стажування, організація спільних наукових та культурних заходів тощо. Сергій Желєв зауважив, що проведення подібних зустрічей має стати доброю традицією для обох сторін.

 

 


588