ДДУВС продовжує співпрацю з поліцією США!

Новини університету

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко провів робочу онлайн-зустріч із директором поліції штату Іллінойс (США) Бренданом Келлі. Докладніше про тему зустрічі та перші результати – далі.

Перш за все, ректор Андрій Фоменко презентував ключові напрями діяльності університету та спеціальності, за якими у закладі проходять підготовку майбутні правоохоронці. Зазначив зокрема і про організацію освітнього процесу в умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України.

«Підхід до навчального процесу був значно змінений в умовах воєнного стану, адже сьогодні поліцейські виконують не властиві їм раніше обов’язки: документують та розкривають воєнні злочини, надають допомогу громадянам під час евакуації тощо. Саме у тому у нашому закладі теж почали заглиблювати курсантів у такі напрями роботи. Вони як майбутні правоохоронці мають бути готовими до будь-яких випробувань воєнного стану», – зауважив Андрій Євгенович.

Розповів очільник закладу і про те, наскільки активною та широкоформатною є волонтерська робота університету. Презентував роботу консультаційних центрів, пункту незламності, а також зазначив про безоплатну правову та психологічну допомогу, яку надають містянам фахівці.

«Ми всі об’єднані єдиною метою – Перемога. Робимо все можливе спільно з Національною поліцією та Міністерством внутрішніх справ України. Ніхто не очікував, що наша демократична країна постане перед таким тяжким випробуванням. Та нам важливо зберегти свою цілісність та незалежність попри все. І ми вдячні за неоціненну допомогу, яку надає ваша країна», – звернувся до Брендана Келлі ректор.

Директор поліції штату Іллінойс зазначив, що у ДДУВС мають пишатися тим, наскільки якісно вдалося адаптувати роботу до умов воєнного стану.

«Ми готові поглиблювати з вами співпрацю. Значна частина нашої роботи – робота із фактами сексуального та домашнього насильства, а також застосування вогнепальної зброї. Можемо попрацювати над спільними проектами та перспективами участі українських фахівців у наших тренінгах, що проводяться спільно з ICITAP», – акцентував увагу Брендан Келлі.

У ході робочої бесіди спікери приділили увагу визначенню ключових шляхів налагодження спільної співпраці щодо обміну досвідом, проведення досліджень та професійної підготовки правоохоронців.


286